Υλικά
Για τους κεφτέδες
250 γρ κιμά
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
1 κρόκο αυγού
αλάτι, πιπέρι
δυόσμο
Για το αυγολέμονο
1 κρόκο αυγού
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τον κρόκο αυγού, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και αφού βάλουμε σ’ ένα δίσκο λίγο αλεύρι τα αλευρώνουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ζεστό νερό και προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο ή ζωμό κρέατος. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το αλεύρι που μας περίσσεψε το τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο και αφού προσθέσουμε λίγο κρύο νερό ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στην σούπα και ανακατεύουμε ξανά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τον κρόκο αυγού με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ζωμό από την σούπα για να ζεσταθεί και το προσθέτουμε στην σούπα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να πάρει το φαγητό ακόμα μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σημείωση: Άν θέλετε μπορείτε όταν σερβίρετε την σούπα να ζεστάνετε λίγο βούτυρο και να προσθέσετε κόκκινο πιπέρι και να το ρίξετε από πάνω. Επίσης όταν βράζει ο ζωμός μπορείτε να τρίψετε μια ντομάτα και έτσι η σούπα να πάρει ένα ελαφρώς ροζ χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου