Υλικά
2 ποτήρια του νερού λεπτό πλιγούρι
1 δεμάτι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 δεμάτι μαϊντανό
1/2 δεμάτι άνηθο
2 κουταλάκια του γλυκού ξερό δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του τσαγιού μαυροπίπερο
1 κουταλάκι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά του τσαγιού τσίλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαίολαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
πράσινη σαλάτα
1 δεμάτι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 δεμάτι μαϊντανό
1/2 δεμάτι άνηθο
2 κουταλάκια του γλυκού ξερό δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του τσαγιού μαυροπίπερο
1 κουταλάκι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά του τσαγιού τσίλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαίολαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε το πλιγούρι το πλένετε τρεις φορές. Στην συνέχεια βάζετε το πλιγούρι στην κατσαρόλα. Ρίχνετε από πάνω λίγο ζεστό νερό και αφού κλείσετε το καπάκι περιμένετε να απορροφηθεί το νερό .
Μόλις κρυώσει το πλιγούρι προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον ξερό δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, την σάλτσα πιπεριάς , το τσίλι, το μαυροπίπερο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι , το χυμό λεμονιού το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Μόλις κρυώσει το πλιγούρι προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον ξερό δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας, την σάλτσα πιπεριάς , το τσίλι, το μαυροπίπερο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι , το χυμό λεμονιού το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου