Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πολίτικη σούπα από αλεύρι


 Υλικά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του νερού ζωμό κρέατος
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
4 ποτήρια ζεστό νερό

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε μέχρι να μοσχομυρίσει. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις ψηθεί το αλεύρι προσθέτουμε τον ζωμό και αρκετό αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και μια χούφτα κόκκινο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει ακόμα για 5 λεπτά. Σερβίρετε την σούπα όταν είναι ζεστή.

 

Σημείωση:

Αυτή η σούπα μαγειρευόταν στην Κωνσταντινούπολη από την φτωχιά οικογένεια μέχρι και στις κουζίνες των παλατιών! Είναι μια γευστικότατη σούπα κατάλληλη για τα κρύα βράδια του χειμώνα ακόμα και για πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου