Υλικά
Μισό κιλό λεπτό πλιγούρι
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κιλό γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Μισό ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
Λίγο κόκκινο πιπέρι
Ενάμιση λίτρο βρασμένο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το βραστό νερό και το αλάτι. Μετά από δεκαπέντε λεπτά ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Κάπου κάπου βρέχουμε τα χέρια μας, αυτό μας διευκολύνει στο ζύμωμα. Στην συνέχεια πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. Μόλις πλάσουμε όλο το πλιγούρι βάζουμε τα μικρά κεφτεδάκια σε βραστό αλατισμένο νερό. Βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά και στραγγίζουμε το επιπλέον νερό. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι αφού προηγουμένως πρώτα το έχουμε χτυπήσει με το σκόρδο. Λιώνουμε σ’ ένα μικρό τηγανάκι λίγο βούτυρο, το ανακατεύουμε με κόκκινο πιπέρι και στολίζουμε τους κεφτέδες. Κατόπιν κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε και τα κρεμμύδια πάνω από τους κεφτέδες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου