Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κολοκυθοκεφτέδες (4 άτομα)







Υλικά

 

2 κολοκυθάκια
1/2 δεμάτι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 δεμάτι άνηθο
75 γρ φέτα
1 αυγό
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 του κουταλιού του τσαγιού άσπρο πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισμα: 1.5 ποτήρι του τσαγιού ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια. Στην συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από την λεπτή πλευρά του τρίφτη. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν όλο το νερό που έχουν. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφού πλύνουμε και τον άνηθο ψιλοκόβουμε τα φύλλα του. Θρυμματίζουμε το ανάλατο λευκό τυρί ή τρίβουμε το στον τρίφτη. Στα ήδη τριμμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφού δώσουμε σχήμα με την βοήθεια ενός κουταλιού στο μείγμα από τους κολοκυθοκεφτέδες τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν  χρώμα το κίτρινο του χρυσού. Σουρώνουμε τους κεφτέδες σε ένα στραγγιστήρι και τους βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Τέλος τους σερβίρουμε αφού πρώτα τους αλατίσουμε. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αν το τυρί μας ήταν αλμυρό δεν θα προσθέταμε επιπλέον αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου