Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σουφλέ με τυρί




 Υλικά


2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μισό ποτήρι του νερού γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 αυγά
3 ποτήρια του τσαγιού τριμμένο κασέρι
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
Αρκετό αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το λιώνουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.  Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε περίπου για πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους στο καβουρδισμένο αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε επίσης και το τριμμένο κασέρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύοντας το , το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα του σουφλέ ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και ανακατεύουμε ξανά.  Λαδώνουμε τις φόρμες για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου