Υλικά:
2 μακρόστενες μελιτζάνες
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
1-2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ μικρά μανιτάρια
1.5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
1-2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ μικρά μανιτάρια
1.5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε κατά μήκος σε δυο κομμάτια και χαράζουμε το εσωτερικό τους με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε μέσα αλάτι για να ξεπικρίσουν.Στην συνέχεια τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι το λάδι,τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό μέρος από τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το σκόρδο, τα βάζουμε μέσα στο «κρέας» που έχουμε αφαιρέσει από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια . Λιώνουμε σ’ ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφού προσθέσουμε το αλάτι και το πιπέρι τα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τριμμένο κασέρι στα μανιτάρια, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά και τα παίρνουμε από την φωτιά.Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τα κενά διαστήματα τα γεμίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο . Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου