Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταρατόρ




Υλικά :

1 ποτήρι του τσαγιού ταχίνι
4-5 σκελίδες σκόρδο
ίσες ποσότητες νερό και λεμόνι
1 χούφτα μαϊντανός
αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ταχίνι σε ένα πλατύ μπολ. Ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά της σούπας λεμόνι και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα για αρκετά λεπτά με το σύρμα. Το ταχίνι στην αρχή θα είναι πηκτό αλλά τώρα θα αρχίσει να αραιώνει.  Συνεχίζουμε να προσθέτουμε χυμό λεμονιού και νερό σε ίσες ποσότητες μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα. Κατόπιν προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μυστικά:
  • Είναι πολύ σημαντικό να χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και το νερό αλλιώς η κρέμα δεν θα πάρει την αναμενόμενη υφή που θέλουμε.
  • Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα .
  • Το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε να είναι απόλυτα καθαρό και στεγνό για να πετύχετε όσο το δυνατό καλύτερη ανάμειξη της κρέμας.
Είναι ιδανικός μεζές για ψάρια και άλλα θαλασσινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου