Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κεφτεδάκια Σμυρνέικα


Υλικά

500 γρ κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
4 φέτες ψίχα ψωμιού
5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
4 πατάτες

Για την σάλτσα:

1 κουτάλι της σούπας σάλτσα
2 τριμμένες ντομάτες
2 ποτήρια ζεστό νερό
λάδι
αλάτι


Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σ’ ένα μπολ και αφού ρίξουμε από πάνω το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο ψωμί, το κύμινο, το μαυροπίπερο και το αλάτι τον ζυμώνουμε . Στην συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.Τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες για λίγο και στην συνέχεια τηγανίζουμε και τους κεφτέδες. Βάζουμε τις πατάτες και τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε πράσινες πιπεριές και φέτες ντομάτας

Για να κάνουμε την σάλτσα, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και μια κουταλιά σάλτσα στο τηγάνι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για δύο λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει η σάλτσα την ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες, και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθούν οι φέτες ντομάτας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου