Υλικά
300 γρ κιμά
400 γρ κολοκυθάκια
50 gr τριμμένη παρμεζάνα ή σκληρό κασέρι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
2 κουτάλια της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλεύρι, αλάτι μαυροπίπερο
400 γρ κολοκυθάκια
50 gr τριμμένη παρμεζάνα ή σκληρό κασέρι
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
2 κουτάλια της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλεύρι, αλάτι μαυροπίπερο
Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια και αδειάστε το εσωτερικό τους. Καθαρίστε και το κρεμμύδι . Αφού τα κόψετε όλα σε μικρά μικρά κομματάκια βράστε τα σε αλατισμένο νερό. Αφού τα σουρώσετε, πιέστε τα με τα δάχτυλα σας για να φύγει όλο το νερό τους. Αφού τα βάλετε σε μια κατσαρόλα λιώστε τα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε στον κιμά, το αυγό, τον κρόκο του αυγού, το τριμμένο κασέρι, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι, αλάτι και το μαυροπίπερο. Αφού τα ανακατέψετε καλά, πλάστε μα τα χέρια σας μετρίου μεγέθους κεφτέδες. Τηγανίστε καλά με ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ως χρώμα το κίτρινο του χρυσού. Σερβίρετε αμέσως.
Προσθέστε στον κιμά, το αυγό, τον κρόκο του αυγού, το τριμμένο κασέρι, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, το αλεύρι, αλάτι και το μαυροπίπερο. Αφού τα ανακατέψετε καλά, πλάστε μα τα χέρια σας μετρίου μεγέθους κεφτέδες. Τηγανίστε καλά με ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ως χρώμα το κίτρινο του χρυσού. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου