Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κεφτέδες από μελιτζάνα





Υλικά


2 μελιτζάνες
1 αυγό
1 ποτήρι του τσαγιού τριμμένο κασέρι
1,5 ποτήρι του τσαγιού αλεύρι
8–10 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι του νερού τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Αφού ψήσετε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας ή στο γκριλ του φούρνου αφήστε τις να κρυώσουν. Κατόπιν αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και με ένα μαχαίρι τις κόβετε κομμάτια. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Βάλτε μέσα στις μελιτζάνες το κασέρι, το αλεύρι, το αυγό, τον μαϊντανό, το αλάτι και το μαυροπίπερο και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη για μία με δύο ώρες.
Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά σε μια μεγάλη πιατέλα και αφού πλάσετε τους μελιτζανοκεφτέδες τους ρολάρετε μέσα από την φρυγανιά. Βάλτε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Τους σερβίρετε ζεστούς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου