Υλικά
* 1 ποτήρι του νερού κόκκινη φακή
* 1 ποτήρι του νερού λεπτό πλιγούρι
* 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς
* 1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
* 2 λίτρα νερό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κύβο κνορ
* 1 ποτήρι του νερού λεπτό πλιγούρι
* 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς
* 1,5 κουταλιά της σούπας βούτυρο
* 2 λίτρα νερό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κύβο κνορ
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά το πλιγούρι και την φακή και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και προσθέτουμε την φακή και το πλιγούρι. Κατόπιν ρίχνουμε και τον κύβο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι και την φακή και ανακατεύουμε. Αφού πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου