Υλικάγια έξι άτομα
6 πατάτες
3 καρότα
200 γρ σπανάκι
50 γρ μπρόκολα
1.5 ποτήρι του νερού γιαούρτι
4 αυγά
1.5 ποτήρι του νερού φέτα και κασέρι τριμμένο
αλάτι, μαυροπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και τις μισοβράζουμε. Μόλις απορροφηθεί το νερό τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Πλένουμε τα καρότα ,τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Στην συνέχεια πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά (καλό είναι να το πλύνουμε πρώτα σε μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι )κομμάτια και το βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό μαζί με τα καρότα μέχρι να ψησοψηθούν. Τα στραγγίζουμε από το νερό. Βάζουμε τις μισές πατάτες σε ένα πυρίμαχο ταψί και από πάνω τοποθετούμε με την σειρά το σπανάκι, το μπρόκολο και τις φέτες καρότου. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες πατάτες και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και το περιχύνουμε στα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και κασέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου