Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πιλάφι από πλιγούρι με κασέρι και μπιζέλια



Υλικά :

Μια χούφτα άνηθο
Ένα ποτήρι του νερού βρασμένα μπιζέλια
Ένα κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Ένα ποτήρι του τσαγιού τριμμένο κασέρι
Τρία ποτήρια του νερού ζεστό νερό
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Όσο πιπέρι και αλάτι θέλετε.

Εκτέλεση :  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει και το σωτάρουμε για 3 με 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά  και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μόλις ψηθεί το πλιγούρι σκεπάζουμε την κατσαρόλα  με χαρτί κουζίνας, παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε 20 λεπτά. Κόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αφού τρίψουμε από πάνω κασέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου