Υλικά
1 ποτήρι του νερού λεπτό πλιγούρι
2 ποτήρια του νερού κόκκινη φακή
4 ποτήρια του νερού νερό
2 κουταλάκια του τσαγιού αλάτι
2 κουταλάκια του τσαγιού μαυροπίπερο
5 κουταλάκια του τσαγιού κύμινο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 δεμάτι μαϊντανό
3 κουταλάκια του τσαγιού σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 ξερό κρεμμύδι
2 ποτήρια του νερού κόκκινη φακή
4 ποτήρια του νερού νερό
2 κουταλάκια του τσαγιού αλάτι
2 κουταλάκια του τσαγιού μαυροπίπερο
5 κουταλάκια του τσαγιού κύμινο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 δεμάτι μαϊντανό
3 κουταλάκια του τσαγιού σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και απαλύνουμε την οσμή του και την σπιρτάδα του τσιγαρίζοντας το με μαργαρίνη. Προσθέτουμε την σάλτσα και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Από την άλλη μεριά, την φακή αφού την πλύνουμε πρώτα, την βράζουμε με 4 ποτήρια νερό. Μόλις η φακή πάρει κίτρινο χρώμα και απορροφήσει το νερό, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι ανακατεύοντας το.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την φακή και το πλιγούρι Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και σερβίρουμε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε όταν σερβίρετε τους κεφτέδες από φακή να τους περιχύσετε με χυμό από μισό λεμόνι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 15 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την φακή και το πλιγούρι Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και σερβίρουμε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε όταν σερβίρετε τους κεφτέδες από φακή να τους περιχύσετε με χυμό από μισό λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου