Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σούπα Τιντίς



Υλικά

200 γρ μοσχαρίσιο κιμά
5 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς
2 κουταλάκια του τσαγιού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε από πάνω λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα πηχτό υγρό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να φύγουν τα υγρά του χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Θέλουμε να ψηθεί με το δικό του λίπος. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και το μαυροπίπερο. Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφού πάρει το φαγητό μια δυο βράσεις, το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου