Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σαλάτα Ζαχτέρ





Υλικά :


1 δεμάτι φρέσκια ρίγανη
3 μικρά ξερά κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μετρίου μεγέθους ντομάτα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
Ελαιόλαδο
πετιμέζι από ξινά ρόδια
αλάτι

Εκτέλεση :

Ξεχωρίζουμε τα σκληρά κλαδάκια της φρέσκιας ρίγανης και κόβουμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε επίσης και τα κρεμμύδια. Βάζουμε όλα τα υλικά σ ’ένα μπολ και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τσίλι και το αλάτι.
Βάζουμε την σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το πετιμέζι από ξινά ρόδια  και σερβίρουμε

Μυστικά:

  • Για να αναδειχτεί η νοστιμιά της σαλάτας πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε γνήσιο  πετιμέζι από ξινά ρόδια και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Επιπλέον:

  • Αν σας αρέσει μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ποτήρι του τσαγιού τσακιστές πράσινες ελιές.
  • Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσουμε ξεχωριστή γεύση και λίγο σούμακ ( μπαχαρικό που φυτρώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.  με ένα όμορφο μωβ  χρώμα  και με ευχάριστη, φρουτώδη και πικάντικη γεύση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου