Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κωνσταντινοπολίτικο πιλάφι


Υλικά

 

2 ποτήρια του νερού ρύζι
100
γρ αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του τσαγιού σαφράν
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
βρασμένο κρέας από κοτόπουλο
1 ποτήρι του τσαγιού μπιζέλια
3 ποτήρια του νερού νερό
1 πρέζα πιπερόριζα (τζίντζερ)
φιστίκια Αιγίνης
αλάτι


Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε πρώτα το ρύζι και το αφήνουμε σε ζεστό αλατισμένο νερό για μια ώρα. Στην συνέχεια το στραγγίζουμε. Αφαιρούμε την φλούδα από τα αμύγδαλα και τσιγαρίζουμε τα με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του τσαγιού σαφράν και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι, από πάνω ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη και το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε βράσει και κόψει μικρά μικρά κομματάκια. Βάζουμε και ένα φλιτζάνι του τσαγιού μπιζέλια και τα τρία ποτήρια νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το πιλάφι είναι έτοιμο ρίχνουμε από πάνω
μια πρέζα πιπερόριζα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το με φιστίκι Αιγίνης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου