Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πράσα γεμιστά


Υλικά

4 πράσα
300 γρ κιμά
1.5 ποτήρι του τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πιπεριάς
30 γρ βούτυρο
1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια περίπου των πέντε εκατοστών και τα μισοβράζουμε έτσι ώστε να μαλακώσουν λίγο.Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι του γλυκού το εσωτερικό τους προσέχοντας να μην τα σκίσουμε ή να τα κόψουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το προσθέτουμε στον κιμά. Κατόπιν βάζουμε και το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και την σάλτσα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα πράσα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα  κυκλικά και οριζόντια . Βάζουμε από πάνω κομμάτια από βούτυρο και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα μικρό πιάτο. Ρίχνουμε πάνω από το πιάτο ζεστό νερό και μέχρι να αρχίζουν να βράζουν ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου