Υλικά
4 πατάτες
Μισό κιλό καρότα
1 δεμάτι άνηθο ή μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαυροπίπερο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 ποτήρι του νερού βρασμένα μπιζέλια
1 ποτήρι του νερού μαγιονέζα
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Μόλις κρυώσουν αφού ξεφλουδίσουμε τις πατάτες και τα καρότα τα λιώνουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, την ζάχαρη άχνη, το μαυροπίπερο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει πάνω σε διάφανη μεμβράνη και τον ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα πάχους ενός δακτύλου. Στην συνέχεια διπλώνουμε τον πουρέ μαζί με την διάφανη μεμβράνη τυλίγοντας τον σε ρολό. Περιμένουμε μισή ώρα να κρυώσει. Κατόπιν, ανακατεύουμε τα μπιζέλια με την μαγιονέζα και με μικρά κομματάκια καρότου, ανοίγουμε τον ρολό του πουρέ και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ρολού έτσι ώστε να σχηματίζουν λωρίδα. Τυλίγουμε ξανά το ρολό πατάτας με την διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε την επιπλέον μεμβράνη που υπάρχει στα άκρα με ένα μαχαίρι και στολίζουμε το ρολό σύμφωνα με το γούστο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου