Υλικά
Κανέλα, αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του τσαγιού ζάχαρη άχνη
6 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά του τσαγιού αλάτι. Λιώνουμε σ’ ένα τηγάνι το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και προσθέτουμε το ξύδι και την κανέλα. Ανοίγουμε μικρές τρύπες στα κρεμμύδια με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σπάμε τα αυγά μέσα στις μικρές τρύπες των κρεμμυδιών. Για να ψηθούν τα αυγά ευκολότερα ρίχνουμε επάνω στους κρόκους το βούτυρο που υπάρχει στις άκρες του τηγανιού. Πριν τα σερβίρουμε προσθέτουμε ακόμα λίγο κανέλα και αλάτι.
Σημείωση:
Αυτό το γεύμα το προσέφεραν στον Σουλτάνο τον 15 αιώνα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Παλάτι Τοπ Καπί, στον ιερό μανδύα του Μωάμεθ. Αν ο Σουλτάνος έμενε ικανοποιημένος από την μαγειρική του σεφ, τον διόριζε ως μπάτλερ στο Παλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου