Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κέικ Πατάτας



Μερίδες: 12

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

Υλικά:

1 πακέτο μπέκιν
1 ποτήρι του νερού λάδι
4.5 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
2 αυγά
Αλάτι

Για την γέμιση:

 Πέντε βρασμένες πατάτες
Δύο ξερά κρεμμύδια
Ένα δεμάτι μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας σάλτσα
Τρεις κουταλιές της σούπας λάδι
Μαυροπίπερο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι
 

Εκτέλεση:

 Βάζουμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας απαλή και χυμώδη. Βάζουμε σ’ένα τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι που προηγουμένως το έχουμε κόψει σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε και την σάλτσα και ανακατεύουμε κανά δυο φορές. Ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαιντανο , το αλάτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά και τις βρασμένες πατάτες και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Ανοίγουμε με τον πλαστη την ζύμη σε πάχος μισό εκατοστό και σε σχήμα τετράγωνο. Στην συνέχεια απλώνουμε την γέμιση της πατάτας στην μέση της ζύμης. Ενώνουμε τις απέναντι δύο μακριές άκρες της ζύμης και δημιουργούμε ένα ρολό. Βάζουμε το ρολό σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κεκ. Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να ροδίσει από πάνω το ρολό αλλά και οι πλευρές του.Το ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου