Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Χιουνκάρ Μπεγεντί



 

Υλικά:

650 γρ μοσχαρίσιο κρέας ή αρνί
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μετρίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 κιλό μετρίου μεγέθους μελιτζάνες
150 γρ κασέρι σκληρό τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 ποτήρια του νερού γάλα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ζεστό νερό, τις δύο τριμμένες ντομάτες και ρίγανη. Συνεχίζουμε να ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Από την άλλη μεριά πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε δυο τρεις πλευρές και τις ψήνουμε στο ηλεκτρικό μάτι μέχρι να μαραθούν αρκετά. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το καπάκι και τα σπόρια  και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά σε νερό με λεμόνι. Τις κόβουμε πολύ πολύ μικρά κομματάκια και τις στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τις δυο κουταλιές μαργαρίνης και προσθέτουμε το αλεύρι καβουρδίζοντας σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα και τις μελιτζάνες και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς  με σύρμα για να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Πριν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.


Σερβίρισμα: 

Σε μεγάλη πιατέλα βάζετε περιμετρικά τον πουρέ και στο κέντρο που έμεινε κενό το τας κεμπάμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου