Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λαχματζού


Υλικά:

3 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά
Αλάτι
Νερό

Για την γέμιση:

350 γρ κιμά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα πιπεριάς
1 ποτήρι του τσαγιού νερό
Μισό ποτήρι του τσαγιού ελαιόλαδο
Μια χούφτα μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και αφού κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση ρίχνουμε την μαγιά. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και με τα χέρια μας διαλύουμε την μαγιά. Αφού προσθέσουμε και το αλάτι αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Κατόπιν, βάζουμε τον κιμά σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας, την σάλτσα πιπεριάς, το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι του τσαγιού νερό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι κομμάτια και ανοίγουμε με το πλάστη μεγάλα λεπτά φύλλα σε σχήμα στρογγυλό. Βάζουμε στο κάθε κομμάτι κιμά και το απλώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε τα λαχματζού σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου