Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ισπανακλί Μπορανί


Υλικά:

• 1 κιλό σπανάκι
• 750 γρ στραγγιστό γιαούρτι
• 1.5 ποτήρι του τσαγιού χοντρό πλιγούρι
• 1 ποτήρι του τσαγιού αλεύρι
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 φλυτζάνι λάδι
• 5-6 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι
• Κόκκινο πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Το πλένουμε σε μπόλικο νερό 3 με 4 φορές. Στην συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και αφού ρίξουμε από πάνω ένα φλυτζάνι νερό, προσθέτουμε και το πλιγούρι. Μόλις μαλακώσει το σπανάκι ρίχνουμε το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ψήνουμε για ένα με δύο λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να φύγει η μυρωδιά από το αλεύρι. Το παίρνουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα. Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Βάζουμε ξανά το σπανάκι σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε από πάνω λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σπανάκι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και λιώνουμε μέσα λίγη κόκκινη σάλτσα και στο περιχύνουμε πάνω από το σπανάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου