Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σεκέρ Παρέ

Υλικά:

250 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 της κούπας σιμιγδάλι
2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
20 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

 Για το σιρόπι:

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 Εκτέλεση


Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 15 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε  σ’ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και μετά τους δύο κρόκους και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και λίγο λίγο το αλεύρι. ( αν τα βάλετε όλα μαζί η ζύμη δεν θα πετύχει). Η ζύμη  θα είναι απαλή και ελαφρώς χρωματισμένη. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
Κατόπιν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C. Πλάθουμε την ζύμη σε 16 μικρά μπαλάκια. Από πάνω πιέζουμε ελαφρά με τα δύο μας δάχτυλα.  Στο σημείο που πιέσαμε βάζουμε ένα αμύγδαλο.  Ψήνουμε περίπου για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο είναι χλιαρό πάνω από τα σεκέρ παρέ  με ένα κουτάλι και αν χρειαστεί το σιρόπι που έχει μείνει στο ταψί το ρίχνουμε ξανά πάνω από τα σεκέρ παρέ. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με την βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας. Μόλις κρυώσουν τα στολίζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου