Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταμπουλέ ( Αράβικη σαλάτα)




Υλικά:

1 ποτήρι του νερού λεπτό πλιγούρι
Μισό δεμάτι μαϊντανό
Μισό δεμάτι φρέσκο δυόσμο
5 κλαδάκια από φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 – 2 κουταλιές της σούπας χυμό από ρόδι
1 – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το πλιγούρι. Το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω ζεστό νερό μέχρι να το σκεπάσει και το μουλιάζουμε μέχρι να φουσκώσει. Πλένουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Κατόπιν τις κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά κυβάκια. Όταν το πλιγούρι φουσκώσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό ροδιού, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο και ανακατεύουμε. Μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου