Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μπακλαβάς από το Γκαζίαντεπ



 

Υλικά:


    2 αυγά
    1 ποτήρι του τσαγιού γάλα
    1 ποτήρι του τσαγιού λάδι
    2 κουταλιές της σούπας ξύδι
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
    Μισό ποτήρι του τσαγιού νερό
    Αλεύρι όσο πάρει

Για την γέμιση:


   Κοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια

Για το πασπάλισμα:


    150 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι:


    5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
    4 νεροπότηρα νερό
    1 φέτα λεμόνι

Για το άνοιγμα:


    Νισεστέ



Εκτέλεση:


1.  Χτυπάμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το ξύδι και το νερό. 
2.    Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 14 κουταλιές γεμάτες αλεύρι και το μπέκιν και ζυμώνουμε.
3.   Χωρίζουμε την ζύμη σε 40 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μέγεθος από πιατάκι του τσαγιού.
4.     Ανά δέκα τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού.
5.     Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει αλλά δεν ξεχνάμε σε κάθε φύλλο που ανοίγουμε να ρίχνουμε νισεστέ για να μην υπάρχει φόβος να ανοίξει τρύπες.


6.    Μόλις ανοίξουμε όλα τα μπαλάκια με την βέργα, βάζουμε τα πρώτα δύο φύλλα  στο λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω μπόλικο φιστίκι ή καρύδι και κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Τακτοποιούμε τα φύλλα στο ταψί στρώνοντας τις άκρες με την ανάποδη ενός μαχαιριού.

8  Χαράζουμε τον μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα ή ρόμβους και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και το σιρόπι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

9.    Το σιρόπι το έχουμε βράσει από πριν και το περιχύνουμε στον μπακλαβά μόλις κρυώσει
10.
  Ρίχνουμε από πάνω πάλι φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου