Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανατολίτικα τυροπιτάκια





Υλικά


 4 ποτήρια του νερού αλεύρι
 125 γρ μαργαρίνη
 Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι του νερού γιαούρτι
1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα
1 αυγό
1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
1 ποτήρι του νερού τριμμένη φέτα
Μισό δεμάτι μαϊντανό
Για το πασπάλισμα μαύρο κύμινο (μαυροκούκι)


Εκτέλεση


 Ανακατεύουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την μαργαρίνη, το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι, την σόδα, το αλεύρι και το ασπράδι και ζυμώνουμε. Την ζύμη που έχουμε ετοιμάσει την τυλίγουμε  με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους αυγού ,τα ανοίγουμε, βάζουμε την γέμιση και τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Με ένα πιρούνι πατάμε την ένωση κάνοντας μικρά δοντάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια αφήνοντας κενό χώρο ανάμεσά τους Με ένα πινελάκι απλώνουμε από πάνω τον κρόκο και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου