Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σπιτικό Κιουνεφέ


Υλικά:

200 γρ κανταΐφι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γρ ανθότυρο ή μοτσαρέλα

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1.5 ποτήρι του νερού νερό
1 φέτα λεμόνι

Για το στόλισμα:

Παγωτό καϊμάκι
Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Κόβουμε το κανταΐφι. Στην συνέχεια απλώνουμε σ’ ένα αντικολλητικό ταψί το μισό βούτυρο και από πάνω απλώνουμε το μισό κανταΐφι. Κατόπιν από πάνω τρίβουμε το τυρί και τέλος βάζουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι. Το βούτυρο που έχει περισσέψει το λιώνουμε και το περιχύνουμε από πάνω .Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και μόλις ψηθεί από κάτω αναποδογυρίζουμε το γλυκό με ένα επίπεδο καπάκι για να ψήσουμε και την άλλη πλευρά. Όταν ψηθεί και από τις δυο πλευρές το σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστό (το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο) και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης. Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με παγωτό καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου