Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κεφτέδες από φακή



Υλικά:

2 ποτήρια του νερού κόκκινη φακή
1.5 ποτήρι του νερού λεπτό πλιγούρι
1 κρεμμύδι
3 – 4 κουταλιές λάδι
2 – 3 κουταλιές του τσαγιού κόκκινο πιπέρι
Άνηθο και μαϊντανό
Ένα φρέσκο κρεμμυδάκι
Μία κουταλιά της σούπας σάλτσα

Εκτέλεση:

 Πρώτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Στην συνέχεια πλένουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε την φακή με 3–4 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει η φακή και ενώ ακόμα είναι ζεστή ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να φουσκώσει το πλιγούρι. Μόλις φουσκώσει και το πλιγούρι ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι που τσιγαρίσαμε, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, το μαυροπίπερο, το κύμινο και την σάλτσα και ζυμώνουμε. Τέλος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας φτιάχνουμε μικρούς κεφτέδες.
 Για να παρουσιάσουμε ένα εντυπωσιακό γεύμα βάζουμε στα πιάτα φύλλα από σγουρή σαλάτα ή ρόκα και από πάνω τους κεφτέδες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου