Υλικά:
1 πράσο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1.5 λίτρο νερό
2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι (περίπου 20 γρ)
1 λεμόνι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το πράσο στα τέσσερα και το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το πράσο και το ρύζι και βράζουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το λεμόνι, το γιαούρτι και το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Βάζουμε στο αυγολέμονο λίγο από το ζωμό που υπάρχει στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Εφόσον γίνει χλιαρό και το αυγολέμονο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει ακόμα μια βράση ρίχνουμε το αλάτι. Σ΄ ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι. Το περιχύνουμε πάνω από την σούπα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου