Υλικά:
3.5 ποτήρια του νερού αλεύρι.
1 αυγό.
200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου.
Μισό ποτήρι γάλα.
1 πακέτο μπέκιν πάουντερ. (10 γρ)
Μια πρέζα αλάτι.
Για την γέμιση:
1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα.
1.5 ποτήρι του νερού ψίχα από καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια.
Για το σιρόπι:
Χυμό από μισό λεμόνι.
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
4 ποτήρια του νερού νερό.
Εκτέλεση:
Πρώτα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Μόλις βράσει κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε περίπου για 10 λεπτά και αφήνουμε την ζύμη άλλα δέκα λεπτά να «ξεκουραστεί». Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζουμε στο κέντρο για να ανοίξουν λίγο έτσι ώστε να βάλουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση με την καρυδόψιχα και την κανέλα. Κλείνουμε την ζύμη και δίνουμε σχήμα τριγώνου. Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη και την γέμιση και βάζουμε τα ιτσλί σε ένα ταψί αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους. Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το ταψί. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βάζουμε σ’ ένα πιο βαθύ ταψί και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου. Μετά από πέντε λεπτά αναποδογυρίζουμε τα ιτσλί για να σιροπιαστούν καλά. Μετά από δέκα λεπτά αναποδογυρίζουμε ξανά τα ιτσλί και τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για δυο ώρες. Μπορούμε να τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με ινδοκάρυδο ή φιστίκι Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου