Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κωνσταντινοπολίτικα κουλούρια (σιμίτια)


Τα υπέροχα κουλούρια (σιμίτια) από την Πόλη με το νοστιμότατο σουσάμι



Υλικά:

3 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 πακέτο ξηρή μαγιά (10 γρ)
1 ποτήρι του νερού γεμάτο νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του τσαγιού σουσάμι
Μισό ποτήρι του τσαγιού πετιμέζι.
Μισό ποτήρι του τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και αφού κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Ρίχνουμε πάνω από τα υλικά το αλάτι και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 – 20 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπάζοντας την. Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 22 μικρά μπαλάκια και πλάθουμε μικρά κορδόνια για να σχηματίσουμε τα κουλούρια. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το πετιμέζι με νερό  και περνάμε τα κουλούρια πρώτα από το πετιμέζι και μετά από το σουσάμι και τα βάζουμε σ’ένα λαδωμένο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα κουλούρια 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου