
Ιμάμ Μπαϊλντί

Για το πώς προήλθε το όνομα αυτού του φαγητού υπάρχουν πολλές ιστορίες.
Μια λέει ότι μια φορά ένας ιμάμης λιποθύμησε από την νοστιμιά αυτού του φαγητού όταν το πρωτοδοκίμασε ή από το κόστος των υλικών που χρησιμοποίησε η γυναίκα του για να το φτιάξει.!!!
Υλικά :
6 μελιτζάνες μετρίου μεγέθους.1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό.
3 ντομάτες μετρίου μεγέθους.
4 σκελίδες σκόρδο.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι.
Λίγο μαυροπίπερο
Για το πασπάλισμα :
Μαϊντανός.Για το τηγάνισμα :
ΚαλαμποκέλαιοΕκτέλεση :
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιζάνες και τις ξεφλουδίζουμε αφαιρόντας τέσσερις λωρίδες.Τις χαράζουμε κατα μήκος στο τμήμα της σάρκας, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι και ένα κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με τρεις κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να μαλακώσει.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κρεμμύδι. Ψήνουμε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί ελαφρώς το ζουμί τους.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο και το ζεσταίνουμε καλά. Στο μεταξύ βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξουν ελαφρώς το χρώμα τους.Μόλις τηγανιστούν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν βάζουμε στο ταψί μας μισό ποτήρι νερό και στρώνουμε τις μελιτζάνες ανοίγουμε με ένα κουτάλι τα τμήματα που χαράξαμε για να μπορέσουμε να γεμίσουμε τα κενά τους με το μείγμα που φτιάξαμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου