Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Γλυκό με γιαούρτι


Υλικά:
  • 3 αυγά.
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη.
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ γιαούρτι.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
  • 10 γρ baking powder.
  • 1 πακέτο βανίλια (10 γρ )
  • 8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη.
  • 3 ποτήρια νερό.
  • 1 φέτα λεμόνι



Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,το baking powder και την βανίλια και χτυπάμε καλά το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό λαδωμένο ταψί.
  5.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  6. Μόλις κρυώσει το κέικ  φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Όταν αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  8. Παίρνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το κέικ.
9   Σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου