Υλικά:
- 3 αυγά.
- 3 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη.
- 3 φλιτζανάκια του καφέ γιαούρτι.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
- 10 γρ baking powder.
- 1 πακέτο βανίλια (10 γρ )
- 8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη.
- 3 ποτήρια νερό.
- 1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,το baking powder και την βανίλια και χτυπάμε καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις κρυώσει το κέικ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Όταν αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το κέικ.
9 Σερβίρουμε μόλις κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου