Υλικά :
Για την ζύμη :
2 ποτήρια αλεύρι.
4 κουταλιές σπορέλαιο.
Νερό όσο σηκώσει έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Για την γέμιση :
6 κουταλιές κοφτές αλεύρι.
6 κουταλιές βούτυρο.
2 ποτήρια γάλα.
3 αυγά.
3 ποτήρια κασέρι τριμμέννο.
Λίγο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση :
Με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα φτιάχνουμε μια πηχτή μπεσαμέλ και αφού την κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά, το τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν.Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε κομμάτια πλάτους περίπου 8 εκ. και μήκους 9 εκ. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο δύο φορές ώστε να κλείσει μέσα την γέμιση στρίβοντας τις δύο άκρες. Βάζουμε σ ΄ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια ή τα ψήνουμε στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου