![]() |
Λαζάνια με κιμά |
Υλικά :
14 φύλλα λαζάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μετρίου μεγέθους καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
1κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι φρέσκο κασέρι
Αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε λίγο σε ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε στην συνέχεια το καρότο και τις ντομάτες τις οποίες προηγουμένως τις έχουμε περάσει από τον ρεντέ, το αλάτι, το μαυριπίπερο και το κύμινο.Προσέχουμε μόλις κατεβάσουμε τον κιμά από την φωτιά να έχει λίγο ζουμάκι. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα. Μόλις αλλάξει χρώμα το αλεύρι ρίχνουμε το γάλα και ψήνουμε την κρέμα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Βάζουμε δυο κουταλιές μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατέυουμε.
Αλείφουμε το ταψί με μια κουταλιά μπεσαμέλ και από πάνω στρώνουμε 2 φύλλα λαζάνια χωρίς να αφήσουμε κενό μεταξύ τους.. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω μια κουταλιά κιμά, μια κουταλιά μπεσαμέλ και μια κουταλιά τριμμένο κασέρι.Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε το στρώσιμο και στο τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικη μπεσαμέλ και τριμμένο κασέρι. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσουν τα λαζάνια και μετά ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου