Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αράβικοι Κεφτέδες με Πλιγούρι



Υλικά :


  2 ποτήρια του νερού πλιγούρι λεπτό.
  1 ποτήρι του νερού αλεύρι.
  1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι.
  1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πιπεριάς.
  1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
  1 κουταλάκι του τσαγιού μαύρο πιπέρι.
  1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι.
  1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
 

Υλικά για την σως :

 6-7 σκελίδες σκόρδο
  2 ντομάτες
  2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πιπεριάς
  1.5 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  Μισό δεμάτι μαϊντανό.

 Εκτέλεση:

   Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες  και αν χρεάζεται προσθέτοντας λίγο νερό αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά .Πλάθουμε  τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος   βρέχοντας  που και που τα χέρια μας με νερό.Βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί προσέχοντας να μην είναι ο ένας πάνω απ’ τον άλλον. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 6 με 7 ποτήρια νερό και χυμό από μισό λεμόνι και το βράζουμε.  Προσθέτουμε στο νερό που βράζει τους μισούς κεφτέδες και τους βράζουμε  για 15 με 20 λεπτά. Τους στραγγίζουμε καλά και τους βάζουμε στο ταψί. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τους υπόλοιπους κεφτέδες.Για την σως, λιώνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς μέχρι να βγάλει το αρωμά του σε ζεστό ( όχι καυτό) ελαιόλαδο.Προσθέτουμε την σάλτσα από τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά.  Ρίχνουμε την σάλτσα ζεστή πάνω από τους κεφτέδες και τον ψιλοκομμένο μαίντανό και ανακατεύουμε σιγά σιγά χωρίς να καταστρέψουμε τους κεφτέδες.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου