Υλικά :
2 ποτήρια του νερού κόκκινη φακή
1/2 ποτήρι νερό ρύζι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένα ρεβύθια
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
10 ποτήρια νερό
Αλάτι, δυόσμο.
Εκτέλεση:
Βράζουμε την φακή και το ρύζι με μπόλικο αλατισμένο νερό και κατόπιν προσθέτουμε τα ρεβύθια. Από την άλλη μεριά στίβουμε το λεμόνι και λιώνουμε το σκόρδο. Μόλις πάρει η σούπα μια δυο βράσεις προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το περιχύνουμε πάνω από την σούπα μαζί με τον δύοσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου