Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ταβούκ Γκιουκσού. Ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Λωξάντρας



 

Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας νισεστέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 στήθος κοτόπουλο
2 κομματάκια μαστίχα χίου ( σε μέγεθος φακής)
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για το πασπάλισμα: κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και αλλάζουμε το νερό συχνά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο ίνες ίνες και να φύγει η μυρωδιά του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρυζάλευρο, τον νισεστέ  την ζάχαρη, την βανίλια το βούτυρο και την κοπανισμένη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Το βάζουμε στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5 λεπτά. Το κοτόπουλο που το έχουμε αφήσει για πολύ ώρα στο νερό έχει γίνει ίνες ίνες και το προσθέρουμε στο μείγμα. Χτυπάμε πάλι με το σύρμα για 2 με 3 λεπτά και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες το λιγότερο και μετά πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου