Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σούπα του Σουλεϊμάν με σκόρδο



 

Υλικά

2 ποτήρια του νερού κόκκινη φακή
680 γρ σπανάκι
200 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 καρότο
1 ντομάτα
1 κολοκυθάκι
1 πατάτα
3 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια ζωμό
200 γρ κιμά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε την φακή και την στραγγίζουμε. Περνάμε από τον ρεντέ το καρότο, το κολοκυθάκι, την πατάτα, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το σπανάκι το κόβουμε σε μικρά μικρά κομματάκια και το σωτάρουμε μαζί με τα λαχανικά που έχουμε περάσει από πριν στον ρεντέ. Τα ψήνουμε ρίχνοντας από πάνω τρία ποτήρια νερό. Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε από πάνω ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε μέσα την βρασμένη φακή και συνεχίζουμε το βράσιμο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Από την άλλη πλευρά ζυμώνουμε τον κιμά και μαυροπίπερο και αλάτι , πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Μόλις τηγανιστούν οι κεφτέδες τους ρίχνουμε στην σούπα και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου