Υλικά :
Για την ζύμη:
2 ποτήρια του νερού αλεύρι
5.5 γρ ξερή μαγιά
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2.5 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε για πέντε λεπτά το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια αφού προσθέσουμε και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε το σιρόπι να πάρει ακόμα μια βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι. Αφού κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση ρίχνουμε την μαγιά και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Ανοίγουμε ξανά μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το αυγό και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που να πλάθεται. Κατόπιν σκεπάζουμε την ζύμη με μια υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στο τηγάνι και παίρνουμε κομματάκια από την ζύμη μας με ένα λαδωμένο κουτάλι και τα τηγανίζουμε. Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι μόλις ροδίσουν και τους βουτάμε στο κρύο σιρόπι. Μόλις σιροπιαστούν αρκετά τους σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου