Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μαχαλεμπί Πολίτικο με μαστίχα Χίου


Υλικά :
Δύο κομμάτια μαστίχα Χίου
60 γραμ μαργαρίνη
Τέσσερα ποτήρια του νερού γάλα
Ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την κοπανισμένη μαστίχα και ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε με το μίξερ για 20 λεπτά. Το μοιράζουμε σε μπωλ και τα στολίζουμε με φρούτα της αρεσκείας μας
με κανέλα ή φιστίκι Αιγίνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου