Υλικά:
Δύο πράσινες πιπεριές
Δύο χούφτες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Ένα ποτήρι του νερού βρασμένα μπιζέλια
Ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Τρεις ψημένες κόκκινες πιπεριές
Ένα πακέτο μακαρόνια
Δεκα πέντε μανιτάρια
Δύο σκελίδες σκόρδο
Μία κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγια
Ρίγανη
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Δύο χούφτες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Ένα ποτήρι του νερού βρασμένα μπιζέλια
Ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Τρεις ψημένες κόκκινες πιπεριές
Ένα πακέτο μακαρόνια
Δεκα πέντε μανιτάρια
Δύο σκελίδες σκόρδο
Μία κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγια
Ρίγανη
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα μπεσαμέλ :
Τρεις χούφτες τριμμένο κασέρι
Τρία ποτήρια γάλα
Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
Τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μαυροπίπερο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Τρία ποτήρια γάλα
Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
Τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μαυροπίπερο
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να μην ψηθούν αρκετά και τα στραγγίζουμε.Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε το σκόρδο.Κόβουμε τα μανιτάρια στα δύο και τα καθαρίζουμε.Στην συνέχεια κόβουμε και τις πιπεριές και σε ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πράσινες πιπεριές και τα μανιτάρια και ψήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Κατόπιν προσθέτουμε και τις ψημένες κόκκινες πιπεριές, τις ελιές, τα μπιζέλια, τη ρίγανη, την σάλτσα σόγιας, το κόκκινο πιπέρι, το μαυροπίπερο και το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε μια δυο φορές τα παίρνουμε από την φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και αφού προσθέσουμε το αλεύρι ψήνουμε μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και το μαυροπίπερο.Μόλις γινει ένα ομοιγενές μείγμα το παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Βουτυρώνουμε λίγο το ταψί μας. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με ένα μέρος από την μπεσαμέλ και προσθέτουμε το μισό από το τριμμένο κασέρι και όλα τα λαχανικά.Τα αδειάζουμε μέσα στο ταψί.Ρίχνουμε και απλώνουμε όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια.Στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Σερβίρουμε μετά από δέκα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου